FreshFlower Proces

Van plant tot klant

Ons hele proces van plant tot klant wordt in Nederland gedaan. Eerst worden de hennepzaadjes gekiemd en geselecteerd op kwaliteit. Daarna worden de plantjes geplant op een ecologische boerderij in Nederland. Aan het einde van de zomer, als de planten oogstrijp zijn, worden de bloemtoppen handmatig geoogst om de inhoudsstoffen (cannabinoïden en terpenen) zoveel mogelijk te beschermen. Nog dezelfde dag van de oogst worden de bloemtoppen al verwerkt tot CBD-olie.

De teelt en het oogsten

Onze teelt wordt opgezet om zoveel mogelijk bloemtoppen te verkrijgen. Er worden bij de teelt geen pesticiden en andere schadelijke bestrijdingsmiddelen gebruikt. Het oogsten gebeurt handmatig. Aangezien de bloemtoppen alle inhoudsstoffen bevatten worden alleen die gebruikt in het systeem. Door handmatig te oogsten, wordt er meteen geselecteerd op kwaliteit en worden alleen de beste kwaliteit bloemtoppen gebruikt in het proces. Op die manier zal er ook geen verlies plaatsvinden van trichomen aangezien die kunnen beschadigen en verloren kunnen gaan door grof te oogsten. De trichomen bevatten de inhoudsstoffen van de vezelhennep plant en zijn dus heel belangrijk.

Van oogst tot olie,
alles op dezelfde dag.

SC-FreshFlower-Proces-Bloemtop 700x525px E22.0

Het Bio-Botanische productieproces

Dutch Cannabis Processing (DCP) teelt, oogst en produceert de CBD-olie van SanaCan anders dan andere producenten van CBD-olie. Wij werken als enige producent ter wereld met verse hennepbloemen die door ecologische landbouw worden geteeld. De verse bloemtoppen worden nog dezelfde dag van het oogsten verwerkt in het gepatenteerde Bio-Botanische productieproces. Het productieproces werkt op basis van verse bloemtoppen en olie extractie. Ons eigen ontwikkelde procesinstallatie zorgt ervoor dat de inhoudsstoffen van de bloemtoppen worden gescheiden en oplossen in de olie. De reden van dit proces en de verse bloemtoppen is dat wij zoveel mogelijk van de natuurlijke componenten uit de bloemtoppen willen behouden. Naast CBD komen in vezelhennep ruim 500 verschillende inhoudsstoffen voor. Deze kunnen worden ingedeeld in twee grote categorieën: cannabinoïden en terpenen. Wetenschappers hebben het entourage-effect geïntroduceerd. Dit houdt in dat behalve dat de inhoudsstoffen hun eigen werking hebben, er sprake is van synergie: de stoffen kunnen elkaars werking beïnvloeden. Om die reden wordt vaak de voorkeur gegeven aan een full spectrum CBD-olie.

SC-FreshFlower-Proces-700x525px E22 01.0
Het unieke gepatenteerde DCP-proces is een Nederlandse innovatie. De inhoudsstoffen van de hennepbloemen worden gewonnen en verwerkt tot een hoogwaardige CBD-olie waarin alle componenten volledig tot hun recht komen.

Andere productieprocessen

Vrijwel alle andere productie processen werken met gedroogd plantmateriaal. De twee meest gebruikte technieken voor het maken van CBD-olie zijn CO2- en alcoholextractie. Hierbij kunnen alleen gedroogde bloemtoppen worden gebruikt. Door het drogingsproces gaan er inhoudsstoffen (vooral terpenen) verloren. Terpenen zijn de vluchtige aromatische stoffen die elke plantsoort een eigen kenmerkende geur en smaak geeft. De geur van verse planten zijn vele malen sterker dan die van gedroogde planten. Vergelijk maar eens verse en gedroogde kruiden met elkaar.
Bij deze twee methodes worden de inhoudsstoffen opgelost in een ander oplosmiddel (resp. CO2 en ethanol) die beide een schadelijk residu kunnen achterlaten. Na het proces en de benodigde filtratie stappen worden de inhoudsstoffen opgelost in een olie als drager voor de inhoudsstoffen.
Abstract macro detail of cannabis bud (green crack marijuana strain) with visible hairs and trichomes